Sporthorse Paradise​

Voor sportpaarden die niet in de kudde geplaatst kunnen worden, is er accommodatie beschikbaar via sporthorse paradise. De naam zegt het al, deze accommodatie zien wij vooral geschikt voor de ambitieuze sportruiter die regelmatig naar wedstrijden gaat. 

Volg ons op sociale media om te zien wanneer de stallen beschikbaar zijn en de verbouwing afgerond is.

Paarden in Sporthorse Paradise staan in grote boxen van 4 bij 3 meter. Deze paarden gaan dagelijks minimaal 6 tot 8 uur naar buiten in hun eigen individuele buitenruimte. Deze buitenruimte bestaat uit een gedraineerde paddock met looproutes en een stuk weide.

Alles wordt op individuele basis bepaald 

De paarden in Sporthorse Paradise hebben in de weides evengoed contact met de andere paarden doordat er slechts enkele draden tussen de weides staan. In de winter is er in Sporthorse Paradise ook een ruwvoerplek en net zoals in de Hit Actief worden ook hier de paarden zoveel gestimuleerd om te lopen.

Tijdens elke intake van een nieuw pensionpaard meten en wegen we het paard en bepalen we hoeveel kilo ruwvoer en krachtvoer (keuze uit 3 soorten) dagelijks nodig is. De paarden worden ook in de stal ruim voorzien van ruwvoer via slowfeeders.  

We werken met 3 soorten ruwvoer: Als basis voeren we 1e /2e snit voordroogkuil, wat minder droogstof bevat. Hierdoor kunnen paarden die wat sneller dikker worden langer eten. 

Web-7948

Tevens voeren we hooi met een hoog percentage droogstof, zeker voor paarden die meer waarde nodig hebben. Dit wordt aangevuld met kruidenhooi.  Elke hooi batch wordt geanaliseerd zodat we de hoeveelheid droogstof en voedingswaarde weten en daarop de hoeveelheden voor jouw paard kunnen aanpassen.

Alles wordt op individuele basis bepaald. Hoeveel kilo hooi je paard nodig heeft per dag is ook afhankelijk van hoe lang je paard op het gras staat, wat de kwaliteit van de wei is en wat de actuele kwaliteit van het voer is. Dit monitoren we dus allemaal. Want meten is weten!

Om de zoveel maanden bekijken we hoe je paard zich ontwikkelt. Afhankelijk van uiteraard het ras, maar ook van jouw ambitie als ruiter (wat doe je met jou paard), wordt het voerbeleid bijgestuurd. Ben je een keer met vakantie? Dan schroeven we de hoeveelheid krachtvoer terug, zodat het paard niet overvoerd wordt.

Wil je meer informatie?
Laat het ons weten.

Vul het formulier hieronder in en we nemen contact met je op

  (*) verplichte velden om in te vullen

  Web-7956

  Tarieven

  Kosten voor Sporthorse Paradise: € 435,- incl. btw
  per maand

  Wanneer je zelf de stal uitmest:
  € 395,- incl. btw
  per maand

  Wil je meer informatie?
  Laat het ons weten.

  Vul het formulier hieronder in en we nemen contact met je op

   (*) verplichte velden om in te vullen

   Web-7956

   Tarieven

   Kosten voor Sporthorse Paradise: € 435,- incl. btw
   per maand

   Wanneer je zelf de stal uitmest:
   € 395,- incl. btw
   per maand
   Add to cart